• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Verzenden & retourneren

Retourneren van artikelen

Wij doen er alles aan om via onze website zo volledig mogelijk te informeren over de artikelen. Mocht een artikel desondanks niet aan uw verwachting voldoen, dan kan deze geretourneerd worden. 

Retourbeleid:
Al onze artikelen worden retour genomen, hiervoor geldt NIET GOED, GELD TERUG.

De koper heeft, conform de wet koop op afstand, het recht om de bestelling van nieuwe artikelen binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling te herroepen en het aankoopbedrag + verzendkosten gerestitueerd te krijgen mits aan de retourvoorwaarden is voldaan. Het recht op herroeping vervalt op het moment dat er niet volledig aan alle voorwaarden wordt voldaan. 

Voor het terugzenden gelden de volgende voorwaarden:

1) Vooraf aanmelden van retouren 

U hebt het recht binnen 14 dagen na ontvangst van uw artikelen een melding van retour te doen, mits u aan onze retourvoorwaarden voldoet. U kunt het retour aan ons melden: 

  • via de website binnen uw account, of
  • via een ticket op de website, of
  • via een mail ([email protected]

Na melding van het retour dient u het artikel binnen 14 dagen op te sturen. Retourzendingen verzonden buiten genoemde retourperiode worden niet geaccepteerd.


2) Retourinstructies

Verpak het artikel goed en geef uw pakket bij het dichtstbijzijnde postagentschap af. Voor de kosten van de retourzending bent u als klant zelf verantwoordelijk.

3) Voorwaarden retourzending

  • Het artikel dient bij ons te zijn gekocht.
  • Het artikel dient in originele staat te zijn, ongedragenongebruikt en zonder parfum- en of sigarettenlucht of andere sporen van dragen.
  • Labels dienen aangehecht te zijn en in geval van een hygiënestrip dient deze nog in het artikel aanwezig te zijn.
  • Verpakking dient onbeschadigd en in onberispelijke staat te zijn. Artikelen met een gescheurde/beschadigde verpakking die naar ons inzicht niet meer verkocht kunnen worden, worden door ons niet retour genomen.
  • Schoeisel kan uiteraard binnenshuis gepast worden, maar kan niet meer retour worden genomen nadat het buitenshuis gedragen is.
  • Houdt er s.v.p. rekening mee bij het passen van kleding dat er geen overdadige aftershave/parfum wordt gebruikt, er geen make-up op de kleding komt of dat het artikel beschadigd raakt door sieraden.

Shoebus behoudt zich het recht om artikelen op grond van genoemde punten of bij vermoedelijk gebruik te weigeren en/of een vergoeding voor reparatie of vermindering van verkoopwaarde te berekenen.

4) Bevestiging retourontvangst en creditering van het aankoopbedrag
Na ontvangst van uw order zullen wij deze inspecteren op bovengenoemde punten. U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht bij ontvangst en goedkeuring van uw retour. Shoebus zal daarna zorgdragen voor restitutie van het aankoopbedrag in principe direct maar uiterlijk binnen 5 werkdagen na retourontvangst en goedkeuring. Restitutie is inclusief in rekening gebrachte verzendkosten. Kosten voor retourzending zijn voor rekening van de klant.

5.) Frankering: Retourzendingen dienen te allen tijde voldoende te worden gefrankeerd. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Retourzendingen die niet voldoende zijn gefrankeerd, worden ten alle tijden geweigerd.  

6.) Zoek raken: Wij zijn niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte retourzendingen. De klant is verantwoordelijk voor het ordelijk verpakken en verzenden van een retourzending.